0553 461 27 72 info@degerosgb.com
 
 
 
     
 
  • full screen slider
 
     
 
DEĞER OSGB | Asgari Çalışma Süreleri

İŞ GüVENLİĞİ UZMANI ÇALIŞMA SÜRESİ HESAPLAMA

İş güvenliği uzmanı süre hesaplaması 29 Aralık 2012 Cumartesi günü resmî gazetede yayınlanan iş güvenliği uzmanlarının görev, yetki, sorumluluk ve eğitimleri hakkında yönetmelik “iş güvenliği uzmanının çalışma süreleri” adlı 12. Maddesine göre yapılır.

(1) İş güvenliği uzmanları bu yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar
a) Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 10 dakika.
b) Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 20 dakika.
c) çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 40 dakika.

(2) Az tehlikeli sınıfta yer alan 1000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde 1000 çalışan için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. çalışan sayısının 1000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir.

(3) Tehlikeli sınıfta yer alan 500 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her 500 çalışan için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. çalışan sayısının 500 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir.

(4) çok tehlikeli sınıfta yer alan 250 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde 250 çalışan için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. çalışan sayısının 250 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir.

(5) İş güvenliği uzmanları sözleşmede belirtilen süre kadar işyerinde hizmet sunar. Birden fazla işyeri ile kısmi süreli iş sözleşmesi yapıldığı takdirde bu işyerleri arasında yolda geçen süreler haftalık kanuni çalışma süresinden sayılmaz.

(6) İş güvenliği uzmanları tam gün çalıştığı işyeri dışında fazla çalışma yapamaz.

İŞ YERİ HEKİMİ ÇALIŞMA SüRESİ HESAPLAMA

İşyeri hekimi ve diğer sağlık personelinin görev yetki sorumluluk ve eğitimleri hakkında yönetmelik yayımlandığı resmî gazete tarihi/ 20.07.2013 /28713 madde 12

(1) İşyeri hekimi bu yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar
a) Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 5 dakika.
b) Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 10 dakika.
c) çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 15 dakika.

(2) Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her 2000 çalışan için tam gün çalışacak en az bir işyeri hekimi görevlendirilir. çalışan sayısının 2000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar işyeri hekimi ek olarak görevlendirilir.

(3) Tehlikeli sınıfta yer alan 1000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her 1000 çalışan için tam gün çalışacak en az bir işyeri hekimi görevlendirilir. çalışan sayısının 1000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar işyeri hekimi ek olarak görevlendirilir.

(4) çok tehlikeli sınıfta yer alan 750 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her 750 çalışan için tam gün çalışacak en az bir işyeri hekimi görevlendirilir. çalışan sayısının 750 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar işyeri hekimi ek olarak görevlendirilir.

DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN ÇALIŞMA SÜRELERİ
Diğer sağlık personelinin görev yetki sorumluluk ve eğitimleri hakkında yönetmelik yayımlandığı resmî gazete tarihi/ 20.07.2013 /madde 19

(1) Diğer sağlık personeli, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar:
a) çok tehlikeli sınıfta yer alan 10 ila 49 çalışanı olan işyerlerinde çalışan başına ayda en az 10 dakika.
b) çok tehlikeli sınıfta yer alan 50 ila 249 çalışanı olan işyerlerinde çalışan başına ayda en az 15 dakika.
c) çok tehlikeli sınıfta yer alan 250 ve üzeri çalışanı olan işyerlerinde çalışan başına ayda en az 20 dakika.

(2) Tam süreli işyeri hekiminin görevlendirildiği işyerlerinde, diğer sağlık personeli görevlendirilmesi şartı aranmaz. Ancak, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin daha etkin sunulması amacıyla bu işyerlerinde, işyeri hekiminin talebi ve işverenin uygun görmesi halinde diğer sağlık personeli görevlendirilebilir.

(3) Diğer sağlık personelinin görevlendirilmesinde sözleşmede belirtilen süre kadar işyerinde hizmet sunulur.

 
 

  • Değer Ortak Sağlık Güvenlik Birimi; her biri konusunda tecrübeli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan A, B, C sınıfı sertifikalı iş güvenliği uzmanlarıyla, çalışanların daha güvenli bir iş ortamında çalışmalarına katkıda bulunulması için, iş güvenliği uzmanı mühendislerimiz, iş yerinizde aşağıdaki hizmetleri vermektedirler.

    İş kanunu, iş sağlığı ve güvenliği kanunu, İSG tüzüğü ve bunlara bağlı yönetmelikler ile İSG mevzuatlarında yer alan hükümlerin yerine getirilmesini sağlamak için işverene, iş yeri amirlerine ve çalışanlara danışmanlık yapmak ve uygulamaları denetlemek.

    Kanun, tüzük ve yönetmeliklere uygun olarak İSG çalışma dosyalarını hazırlayarak, mevzuat gereği istenilen tüm bürokratik işlemlerin tamamlanmış vaziyette muhafaza edilmesini sağlamak.

    Devamı için lütfen tıklayınız...


  • Değer Ortak Sağlık Güvenlik Birimi her biri konusunda tecrübeli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan sertifikalı işyeri hekimleriyle, çalışanların daha sağlıklı bir iş ortamında çalışmalarına katkıda bulunulması için, işyeri hekimlerimiz, iş yerinizde aşağıdaki hizmetleri vermektedirler;

    1- İşyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin daha iyi yönetilmesi konusunda ilgili işyerine özgü sistem geliştirerek gereklilikler konusunda işverene ve işçilere tavsiyelerde bulunmak, eğitimler vermek, çalışanları sağlık riskleri konusunda bilinçlendirmek.

    2- İş sağlığı ve güvenliği çalışmaları kapsamında işyerinde periyodik incelemeler yapmak ve risk değerlendirmesi çalışmalarına katılmak.

    Devamı için lütfen tıklayınız...


  • Değer Ortak Sağlık Güvenlik Birimi, uzman ve deneyimli sağlık personeli ile hizmet verir. Değer Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından görevlendirilmiş Diğer Sağlık Personeli İşyeri hekimleri ile uyumlu çalışma ortamını yakalar. Diğer sağlık personelinin görevleri şu şekilde belirlenmiştir.

    İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin planlanması, değerlendirilmesi, izlenmesi ve yönlendirilmesinde işyeri hekiminin talimatları doğrultusunda çalışmak, veri toplamak ve gerekli kayıtları tutmak. İşçilerin sağlık ve çalışma öykülerini işe giriş/periyodik muayene formuna yazmak ve işyeri hekimi tarafından yapılan fizik muayene sırasında hekime yardımcı olmak.

    İlk yardım hizmetlerinin organizasyonu ve yürütümünde işyeri hekimi ile birlikte çalışmak, işçilerin sağlık eğitiminde görev almak.

    Devamı için lütfen tıklayınız...


  • Değer Ortak Sağlık Güvenlik Birimi; her biri konusunda tecrübeli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan A, B, C sınıfı sertifikalı İş Güvenliği Uzmanları ile;

    İşyerlerinde tehlikelerin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi ve risklerin kabul edilebilir seviyelere çekilmesi, iş kazalarını, meslek hastalıklarını, iş günü kayıplarını önleyerek verimliliği, üretimi ve yaşam kalitesini artırma amacıyla iş yerinizde aşağıdaki hizmetleri vermektedirler;

    İşyerinde kullanılacak iş ekipmanları ve kimyasal maddelerin seçiminde olası riskleri tespit etmek ve gerekli önlemlerin alınmasına rehberlik etmek. Risk analizi prosesinden sonra yazılı prosedür ve politikaların oluşmasını yada mevcut dokümanların geliştirilmesini sağlamak.

    Devamı için lütfen tıklayınız...


  • Değer Ortak Sağlık Güvenlik Birimi, iş güvenliği uzmanlığı hizmetleri kapsamında verilen eğitimler 6331 Sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” 17. maddesi ve 07.04.2004 tarihli resmi gazete’de yayınlanan 25426 sayılı “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” hükümleri kapsamında sürekli iyileştirme prensiplerini esas alacak şekilde planlanmaktadır. Tüm eğitimlerimiz yasal gereklilikler ışığında düzenlenmektedir.

    Madde 4 — İşverenler, iş yerlerinde sağlıklı ve güvenli çalışma ortamının tesis edilmesi için gerekli önlemleri almakla yükümlüdürler. Bu amaçla, işverenler, çalışanları, yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, onların karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ve bunlarla ilgili alınması gerekli tedbirler konusunda iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği eğitim programlarını hazırlamak, eğitimlerin düzenlenmesini, çalışanların bu programlara katılmasını sağlamak ve verilecek eğitim için uygun yer, araç ve gereç temin etmekle yükümlüdürler.

    Devamı için lütfen tıklayınız...

 
 
BİZİ TAKİP EDİN   HİZMETLERİMİZ   İLETİŞİM
Bizi sosyal medya aracılığı ile takip etmek için

 

 
  • İş Güvenliği Uzmanlığı
  • İşyeri Hekimliği
  • Diğer Sağlık Personeli Hizmeti
  • Risk Analizi
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri
  • Acil Durum Planlaması
  • İlk Yardım Eğitimi
  • Patlamadan Korunma Dökümanı
  • Temel Yangın Eğitimi
  •  
    Adres : Osman Yılmaz Mah. 649 Sok. No:6/B Gebze, Kocaeli
    Telefon : +90 (553) 461 27 72
    E-mail : info@degerosgb.com
        Kroki için lütfen tıklayınız.
     
     
    Copyright ©2014-2015 Değer İş Güvenliği Danışmanlık Sağlık Eğitim Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.